Algemeen

Goed gedrag

Een moeder zei tegen haar zoon: "Kijk eens naar dat joch daar; hij gedraagt zich goed opgevoed." 

De zoon antwoordde: "Misschien heeft hij daar dan goede ouders?"

Gemiddeld: 9.3 (4 stemmen)
Categorie

motorfreaks

Een niet meer zo jonge man zat in het wegrestaurant te eten, toen drie van die kwaadaardige motorfreaks, binnenstapten.

De eerste motard gaat naar de man toe, duwt zijn sigaret uit in zijn bord en gaat aan de bar zitten. De tweede komt ook op de man af, spuwt in zijn glas en gaat ook aan de bar zitten. De derde motorfreak keert de man zijn bord ondersteboven en zet zich ook aan de bar.

Zonder een woord van protest, verlaat het ‘slachtoffer’ even later op zijn gemak het restaurant.

Na een poosje zegt één van de leden van de motor bende tegen de dienster: “Pff… wat een lullo, das toch ook maar een ventje van niks hè.”

“Ja,” antwoordt de dienster, “En nog een hele slechte vrachtwagenchauffeur ook, want hij is net achteruit over drie motoren heen gereden……”

Gemiddeld: 9.7 (6 stemmen)
Categorie

De duizendste auto

Drie mensen zitten in een auto en rijden over een brug, komt de politie achter hun aan en houdt hun tegen. Zegt de politieagent: "gefeliciteerd, jullie zijn de duizendste auto die over deze brug rijdt, jullie hebben tienduizend euro gewonnen. Dan zegt de bestuurder: "Mooi, kan ik daar mijn rijbewijs mee halen." Zegt de man naast de bestuurder: "Let maar niet op hem, hij is bezopen." Waarop de hardhorende opa achterin zegt: "Ik zei toch dat we niet ver kwamen met deze gestolen auto."

Gemiddeld: 9 (4 stemmen)
Categorie

Een baan

Een rijke industrieel spreekt op een receptie een bevriend minister aan: "Beste vriend, ik moet je eens wat vragen!"
"Vraag maar!", antwoordt de minister
"Mijn jongste zoon, wordt 27 dit jaar. Hij verslijt nog steeds zijn broek op het unief. Hij doet niet anders dan hele dagen doorbrengen op café, bij vrienden, drinken en grappen uithalen. Hij doet verder niks! Hij is nog te lui voor werk te zoeken! Heb jij geen jobke voor hem?"
Waarop de minister: "Geen probleem, ik benoem hem tot mijn adjunct met een salaris van 10.100 euro per maand!"
Industrieel: "Nee, da's een veel te hoog loon! Hij moet er toch wat inspanning voor doen!"
Minister: "Oh, dan maak ik hem cabinet-chef, 6.000 euro per maand!"
Industrieel: "maar nee, da's nog altijd veel teveel. hij moet de waarde van het geld leren kennen!"
Minister: dan maak ik hem diensthoofd op één of ander ministerie aan 4500 euro per maand!"
Industrieel: "Maar nee, ik wil dat mijn zoon onderaan de ladder begint, hard moet werken en begint aan maximum 1200 euro per maand!"
Minister: "spijtig, dan kan ik niks voor U doen!"
Industrieel: "Hoe? En waarom niet?
Minister: "voor zulke plaatsen moet je slagen in een examen!"

Gemiddeld: 7 (2 stemmen)
Categorie
Tags

Met de treintjes spelen

Een moeder was in de keuken aan het werken, toen ze haar vijfjarig zoontje hoorde spelen in de living met zijn treintjes. Ze hoorde de trein stoppen en haar zoontje zeggen: "Al de imbicielen die nu willen afstappen moeten gdvrdmme maken dat ze van de trein zijn, want dit is de laatste halte! En al de onnozelaars die nu willen opstappen moeten maken dat ze met hun luie kont op de bank zitten want wij gaan vertrekken !"

De verbaasde moeder stapt de living in en zegt tegen haar zoon: "Zulke taal gebruiken wij niet in dit huis, maak dat je in je kamer zit en dit voor twee uren. Als je terug uit je kamer komt wil ik zo geen woorden meer horen!"

Twee uren later zit het zoontje terug in de living te spelen met zijn treintjes en hoort de moeder haar zoontje zeggen: "Aan al de passagiers, vergeet aub uw bagage niet mee te nemen. Wij danken u en hopen dat het een aangename reis was en hopen u weldra terug te mogen ontmoeten."

Ze hoort haar kleine bengel verder vragen: "Voor al degenen die juist terug zijn opgestapt, niet roken in de trein aub. Wij hopen dat u vandaag een aangename en ontspannende reis met ons kan meemaken." Op het moment dat de moeder begint te glimlachen, hoort ze haar zoontje zeggen: "En voor al degenen die pisnijdig zijn met de twee uren vertraging, u moet bij die trut in de keuken zijn!!"

Gemiddeld: 5.8 (4 stemmen)
Categorie

Twee wensen

Jantje ziet een vrouw verdrinken in de rivier en redt haar. De vrouw blijkt een fee te zijn en zegt: 'Omdat jij mijn leven hebt gered mag je twee wensen doen.' Jantje zegt: 'Doe mij maar een fles cola die nooit meer opgaat!' De fles verschijnt in zijn hand. Hij neemt een grote slok en kijkt ernaar. De fles zit nog vol. Jantje zegt: 'Wow! Dat werkt goed! Doe mij er nog maar eentje!'

Gemiddeld: 7.3 (4 stemmen)
Categorie

Piratenverhalen

Een tijdje geleden zat ik op mijn gemak een pintje te drinken, toen komt er ineens een heuse piraat binnenkwam in het café. Compleet met houten poot, haak aan zijn arm en lapje voor het oog, hees hij zich met veel moeite op de kruk naast mij.

Na een tijdje raakten aan de praat en na een paar pintjes kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. "Hoe ben jij nou aan dat houten been gekomen?" vroeg ik. De piraat vertelde een spannend verhaal over een wilde zeetocht, waarbij hij in een storm over boord werd geslagen en door een krokodil van zijn been af werd geholpen. Sindsdien dus het houten been.

"En hoe zit het dan met die haak?" De piraat kreeg steeds meer kleur en vertelde over een woeste zeeslag waarbij hij, in een zwaardgevecht met een grote zeerover van twee meter, zijn hand verloor.

"Wat een avond", dacht ik hardop en besloot dan ook maar naar zijn oog te vragen. "O, daar heeft een meeuw in gescheten", antwoordde de piraat luchtig. Ik was stomverbaasd: "Hoe kan dat nu, daar verlies je toch geen oog mee?!" De piraat zuchtte en nam een slok van zijn bier: "Het was de eerste dag met de haak!"

Gemiddeld: 6.8 (4 stemmen)
Categorie

Grote druif

Een druif en een meloen lopen in het park zegt de druif tegen de meloen: 'Zóóó, jij hebt een groeispurt gehad!'

Gemiddeld: 7 (9 stemmen)
Categorie

Taxi of bus

Een man heeft twee keuzes: of hij neemt een taxi of hij neemt de bus. Als hij de taxi neemt, is er niks aan de hand. Als hij de bus neemt, heeft hij twee keuzes: of hij gaat naast een man zitten of hij gaat naast een vrouw zitten. Als hij naast een man gaat zitten, is er niks aan de hand. Als hij naast een vrouw gaat zitten, heeft hij twee keuzes: of hij wordt verliefd of hij wordt niet verliefd. Als hij niet verliefd wordt, is er niks aan de hand. Als hij wel verliefd wordt, heeft hij twee keuzes: of hij wil een kind of hij wil geen kind. Als hij geen kind wil, is er niks aan de hand. Als hij wel een kind wil, heeft hij twee keuzes: of het kind gaat naar school of het kind gaat niet naar school. Als het kind niet naar school gaat, is er niks aan de hand. Als het kind wel naar school gaat, heeft hij twee keuzes: of hij haalt goede cijfers of hij haalt slechte cijfers. Als hij goede cijfers haalt, is er niks aan de hand. Als hij slechte cijfers haalt, heeft hij twee keuzes: of hij moet gaan schoonmaken of hij moet het leger in. Als hij gaat schoonmaken, is er niks aan de hand. Als hij het leger in moet, heeft hij twee keuzes: of hij sneuvelt wel of hij sneuvelt niet. Als hij niet sneuvelt, is er niks aan de hand. Als hij wel sneuvelt, weet de man dat hij beter de taxi had kunnen nemen.

Gemiddeld: 9 (2 stemmen)
Categorie

Goochelaar

Een jongen vraagt aan een goochelaar: ’Waar is toch dat meisje dat u vorig jaar heeft doorgezaagd?’ ‘Oh,’ zegt de goochelaar, ‘ze is verhuisd. De één woont in Amsterdam en de ander in Eindhoven.’

Gemiddeld: 7 (3 stemmen)
Categorie