Hollander moppen

De beste hollander moppen van het land.

De strop

Een Hollander is veroordeeld tot de doodstraf door middel van ophanging. Als hij het schavot op komt, vraagt de beul of hij nog een laatste wens heeft. Ik geloof 't niet, zegt de Hollander: Doet u uw werk maar.

De Hollander moet op een krukje gaan staan en krijgt de strop om zijn nek. Dan schopt de beul het krukje onder de Hollander vandaan.

Meteen begint die Hollander als een bezetene te kronkelen en roept met afgeknepen stem: Wacht effe, wacht effe. De beul denkt: misschien heeft 'ie toch nog een laatste wens.Hij tilt de Hollander bij zijn middel omhoog en vraagt: Wat is er?

Zegt die Hollander:
Jezus man, ik stik zowat.

Gemiddeld: 8.6 (9 stemmen)
Categorie

Een emmer water

Een bus vol met 50 vrolijke zingende Hollandse vakantiegangers, op weg naar de Spaanse zon en stranden, stopt bij een Belgisch pompstation.
De Hollandse chauffeur stapt uit de bus en vraagt aan de pompbediende :
"Heeft u voor mij een emmer water om de motor af te koelen? ?
"Maar natuurlijk? de vriendelijke Belg.
Hij vult een emmer vol met water en geeft deze aan de buschauffeur.
"Dank u wel? zegt de buschauffeur
"En... heb je misschien ook nog ergens 51 rietjes liggen? ?

Gemiddeld: 6.7 (15 stemmen)
Categorie

Een Hollands gezin

Een Hollands gezin telt 3 kinderen waaronder 2 jongens en 1 meisje. De oudste zoon komt thuis van een dag school en zegt: “Pa, ik weet het zeker! Ik ben homo.” Zijn vader die iets teleurgesteld is zegt “Goed, daar kan ik niks aan veranderen het is zoals het is” Niet veel later komt zijn andere zoon binnen en zegt “Vader, ik moet je iets vertellen, ik ben homo.” Pa is flink teleurgesteld en schreeuwt boos “Is er dan niemand die van meisjes houdt?!” waarop zijn dochter zegt “Ja, ik wel!”

Gemiddeld: 7.9 (22 stemmen)
Categorie

Wapenwinkel

Een Nederlander komt een Vlaamse wapenwinkel binnen: 'Hebt u pistolen?' - 'Nee' zegt de verkoper (rechts van hem liggen een reeks pistolen). - 'Hebt u granaten?' - 'Nee' zegt de verkoper (links van hem liggen een reeks granaten). - 'Zeg, hebt u iets tegen Nederlanders?' - 'Ja, hier rechts pistolen en hier links granaten.'

Gemiddeld: 4.1 (9 stemmen)
Categorie

Op de trein

Drie Belgen en drie Nederlanders gaan samen met de trein op stap. De drie Nederlanders kopen elk een ticket aan het loket, de drie Belgen kopen er samen maar één. De Nederlanders zijn verwonderd: hoe gaan jullie dat doen?
Je zult wel zien, antwoorden de Belgen. Op de trein komt de conducteur af.
De drie Belgen gaan samen op één toilet.

De conducteur controleert de kaartjes van de Nederlanders en alles is ok, hij komt bij het toilet, klopt op de deur en de Belgen schuiven hun ticket onder de deur. De conducteur controleert het en schuift het terug onder de deur.

De volgende dag nemen ze terug samen de trein. De Nederlanders kopen samen één ticket - de Belgen kopen er geen. De Nederlanders terug verwonderd : hoe gaan jullie dat doen ?
Je zult wel zien, antwoorden de Belgen. Op de trein komt de conducteur af. De drie Nederlanders gaan samen op één toilet. De drie Belgen gaan ook samen op één toilet, maar de laatste Belg klopt eerst op de deur van de Nederlanders. De Nederlanders schuiven hun ticket onder de deur...
 

Gemiddeld: 5 (4 stemmen)
Categorie
Tags

Hollander en de lotto

Een Hollander doet mee aan de lotto. Vraag aan hem: “wat doe je als je de honderdduizend wint?” “Natellen”, zegt de man.

Gemiddeld: 6.8 (18 stemmen)
Categorie