Belgen moppen

Lachen met Belgen. De beste Belgen moppen.

Modellen

Twee Belgen kijken bewonderend naar de modellen in de catalogus van een postorderbedrijf.
Zegt de een tegen de ander:
"Heb je die mooie meiden gezien in deze catalogus?"
De tweede antwoordt: "Ja, ze zijn erg mooi. En kijk eens naar de prijs."
De eerste zegt met wijdopen ogen: "Zo zeg, ze zijn helemaal niet duur. Voor die prijs koop ik er een!"
De tweede lacht en klopt de ander op de schouder.
"Goed idee! Bestel jij er een en als ze net zo mooi is als in de catalogus, bestel ik er ook een."
Drie weken later vraagt de een aan de ander: "En, heb je die mooie meid van de catalogus al ontvangen?"
De tweede antwoordt...
"Neen, nog niet, maar het zal nu niet lang meer duren, haar kleren heb ik al gehad!"

Gemiddeld: 6.8 (6 stemmen)
Categorie

Limburger

Wat is een Limburger met een zak zagemeel op zijn rug ??

Antwoord
Gemiddeld: 6.5 (10 stemmen)
Categorie

Aand de hemelpoort

Er staan 3 aannemers bij de hemelpoort; een Nederlander een Belg en een Duitser. Zegt Petrus tegen hen: "Heren voordat u hier naar binnen mag, moet ik jullie toch nog iets vragen. God wil graag dat er na al die eeuwen iets aan de hemelpoort wordt gedaan,wat moet dat volgens jullie kosten?".

"Nou,zeggen die heren, we willen eerst weten wat er moet gebeuren"."Oké, zegt Petrus, er moet een nieuw kozijntje in en wat nieuwe bestrating". Petrus laat de Belg bij zich komen om een prijsje in te dienen. "Nou, zegt de Belg, ik doe het voor 3000". "Zo!, roept Petrus, en hoe kom je zo aan dat bedrag?" "Ach, zegt de Belg, dat is 1000 voor het materiaal, 1000 voor de arbeid en 1000 voor in de broekzak".

Petrus roept de Duitser erbij en vraagt hem hetzelfde. De Duitser noemt ook een prijsje: 6000! "Hoe kom je daar nou bij?", vraagt Petrus. Zegt de Duitser: " 2000 voor het materiaal, 2000 voor de arbeid en 2000 voor in de broekzak".

Petrus denkt bij zichzelf, dan die slimme Nederlander maar, die zal het wel beter weten. De Nederlander komt bij Petrus staan en vermeld niet eens te hoeven kijken, hij weet het allemaal al. "Oké, zegt Petrus, en wat is jouw prijs dan?". "9000", zegt de Nederlander. Petrus snapt er helemaal niets meer van en vraagt: "Hoe kom je dan aan die prijs?". Zegt de Nederlander: "Dat is heel simpel, 3000 voor jou, 3000 voor mij, en we laten die Belg het werk doen.".

Gemiddeld: 8.4 (12 stemmen)
Categorie

Nederlanders en Belgen

Twee Nederlandse douanebeambten lopen op vrijdagmiddag om vijf voor vijf langs de Nederlands-Belgische grens. Ze zien een lijk in een boom hangen. "Daar gaat ons weekend", zegt de een tegen de ander. "Dat wordt een behoorlijk proces verbaal." "Welnee," zegt de ander, "we hangen hem gewoon in een boom vijf meter verderop. Dan hangt hij in België en zijn wij er vanaf." Zo gezegd zo gedaan. Nauwelijks zijn ze klaar of ze horen voetstappen naderbij komen. De twee Nederlandse douanebeambten duiken snel de struiken in. Er komen twee Belgische douanebeambten langs. Zegt de één tegen de ander: "Ach, nee, Sjefke, Kijk! Daar hangt hij alweer!"

Gemiddeld: 6.1 (7 stemmen)

Een Belg aan de galg

Er is een Belg ter dood veroordeeld en dat moet geschieden via de galg! Op de dag des oordeels wordt de Belg aan de galg gehangen terwijl de rechter toekijkt. Na enkele minuten begint de Belg rare geluiden te maken en de rechter sommeert de beul om de Belg eraf te halen omdat hij denkt dat hij alsnog wil bekennen. De beul haalt de Belg eraf en de rechter vraagt: "Zo, en wat wilde je nou allemaal vertellen?" "Nou," zegt de Belg, "ik stikte bijna!"

Gemiddeld: 7 (9 stemmen)
Categorie

Echte Antwerpenaren

Een vogel, een vis en een krokodil zaten in de Antwerpse zoo te praten. Zegt de vogel: "Ik kan goe vliege men vrouw kan goe vliege en men kinnekes kunne goe vliege... As we kunne zen we hier weg nor Afrika!"

Zegt de vis: "Ik kan goe zwemme, men vrouw kan goe zwemme, men kindere kunne goe zwemme... As we de kans hemme zen we hier weg nor de Middellandse Zee!"

Zegt de krokodil: "Ik hem een groot bakkes, men vrouw heeft een groot bakkes, men kinekes hemme een groot bakkes... Ik denk da we hier in aantwaarpe blaave!

Gemiddeld: 4.4 (9 stemmen)
Tags

Belgische vlag

Gisteren liep ik langs het Gemeentehuis waar de Belgische driekleur vrolijk wapperde. Er stond een Amerikaanse toerist in alle ernst naar die vlag te staren. Hij vroeg me wat nu de betekenis is van de kleuren rood, geel en zwart.
Ik zei tegen hem:
"Dat heeft alles te maken met de belastingen in Belgie."
"Als we de belastingaangifte in de bus krijgen, worden wij rood van woede.Als we het te betalen bedrag lezen, trekken we geel weg. Om vervolgens ons zwart te betalen !"
De Amerikaan knikte begripvol en antwoordde:
"Bij ons is dat precies hetzelfde, alleen zien wij er nog sterretjes bij."

Gemiddeld: 6.8 (8 stemmen)
Categorie

Moeite met plassen

Een Nederlander, een Belg en een Duitser staan naast elkaar bij een pisbak. De Nederlander heeft een krachtige straal naar rechts. De Duitser plast met twee stralen en de Nederlander vraagt hoe dat komt. "Een oorlogswond," verklaart de Duitser. 
Dan kijken ze beiden naar de Belg, die wel met 100 stralen plast. "Ook een oorlogswond?" vraagt de Nederlander.
"Nee hoor", antwoordt de Belg, "maar ik krijg die rotrits niet open."

Gemiddeld: 8.3 (14 stemmen)
Categorie

Op de trein

Er zitten een Fransman, een Belg, een Nederlander en een Marokkaan in de trein.

Gooit de fransman enkele stokbroden uit het raam waarop hij zegt: "heb ik toch genoeg in Frankrijk." Gooit de nederlander bollen kaas uit het raam waarop hij zegt: "Heb ik toch genoeg in Nederland."

Waarop de Marokkaan zegt tegen de belg: "Durf nie hé manneke!!"

Gemiddeld: 3.7 (9 stemmen)
Categorie

Met de bus naar Antwerpen

Twee Belgen lopen langs de Nederlandse grens en zijn op weg naar Antwerpen. Ze moeten nog een heel eind lopen maar als ze bij een busremise aankomen, zegt de ene Belg “Als we nou een bus jatten,dan kunnen we naar Antwerpen rijden. ” “Ja” zegt de andere Belg “maar durf jij zo'n bus te jatten? ” “Ikke wel” zegt de ene Belg weer: “als jij hier op de uitkijk blijft staan, dan ga ik die loods in.” De Belg die buiten staat, hoort binnen een hoop gestommel en kabaal. En het duurt maar, en het duurt maar.

Eindelijk, na anderhalf uur, komt de Belg met een bus naar buiten rijden. “Waar bleef je nou zo lang? ” vraagt zijn maat. “Nondeju” zegt de Belg “de bus naar Antwerpen stond helemaal achterin. ”

Gemiddeld: 4.8 (6 stemmen)
Categorie