Belgen moppen

Lachen met Belgen. De beste Belgen moppen.

Een Belg in de bioscoop

Er komt een Belg bij de bioscoop en vraagt aan de mevrouw 1 kaartje voor de film. “Dat word dan 7,50”, zegt de mevrouw. De Belg betaalt, neemt het kaartje aan en gaat naar de filmzaal. Even later loopt de Belg terug naar de vrouw en vraagt nog een kaartje. De vrouw begrijpt het niet maar vraagt er niet naar. De man loopt weer naar de bioscoopzaal. Even later loopt de Belg weer terug naar de vrouw en vraagt weer een kaartje. Dit doet de man zo nog 6 keer. “Waarom ga je niet naar de film meneer?” Vraagt de mevrouw. “Bij de ingang van de bioscoopzaal scheurt iemand heel de tijd mijn kaartje kapot”, antwoordt de Belg treurig.

Average: 8.5 (2 votes)
Categorie

Twee Belgen

Al jaren lang gaan twee Belgen en een Nederlander iedere donderdag in een café biljarten. Op een avond verschijnt opeens de Nederlander niet. De Belgen beginnen ongerust te worden en om 23.00 uur besluiten zij de politie te waarschuwen, omdat de Nederlander nooit verzaakt. Bij de Belgische wachtmeester geven zij hem aan als vermist. De Belgische wachtmeester vraagt dan: "Maar hoe ziet hij er uit?"
De Belgische vrienden antwoorden: "Awel, hij is blond en heeft blauwe ogen en is ongeveer 1,85 meter lang."
De wachtmeester zegt: "Ja zo zien bijna alle Nederlanders eruit, maar heeft hij geen bijzondere kenmerken?"
Waarop de Belgen lang nadenken en een van hen opeens zegt: "Ja, natuurlijk hij heeft twee lullen!"
Waarop de wachtmeester vraagt: "Weet je dat nou wel zeker, heb je dat zelf gezien?"
De Belgische vriend zegt: "Ik heb het nooit gezien, maar ik weet het zeker, want iedere donderdag als wij in het Nederlandse café komen zeggen de mensen om ons heen: 'Daar heb je die Nederlander ook weer met die twee lullen!'"

Average: 7 (3 votes)
Categorie

Belgische logica

Een Belg en een Nederlander zitten samen in het café en raken aan de praat. De Belg vraagt:
"Wat studeer je eigenlijk?"
Waarop de Nederlander antwoordt:
"Ik studeer logica."
"Maar wat is dat dan?" vraagt de Belg.
"Nou, heb jij thuis een aquarium?" vraagt de Nederlander.
"Ja," zegt de Belg.
"Nou, dan heb je zeker ook vissen", zegt de Nederlander.
"Ja, natuurlijk", zegt de Belg.
"Nou, dat is dus logisch."

Dan gaat de Nederlander verder:
"En als je van vissen houdt, dan hou je zeker ook van dieren?"
"Ja natuurlijk, vissen zijn toch ook dieren?" antwoordt de Belg.
"Inderdaad", zegt de Nederlander, "maar dat is dus ook logisch."
"En als je van dieren houdt, dan houdt je zeker ook van mensen?"
"Ja, uiteraard", zegt de Belg.
"Nou, dat is dus ook logisch", antwoordt de Nederlander.
"En als jij van mensen houdt, dan houdt je toch ook van vrouwen?"
"Ja, maar natuurlijk", antwoordt de Belg.
"Dat is dus ook logisch", antwoordt de Nederlander.
"En als je dus van vrouwen houdt, dan ben je hetero!"
"Dat klopt", zegt de Belg.
"Nou, dat is nou logica!" zegt de Nederlander.

Een week later zit diezelfde Belg in datzelfde café met een vriend van hem te praten.
"Nou, wat ik vorige week toch mee maakte. Toen was hier een Nederlander en die studeerde logica", zegt de Belg.
"Maar wat is dat dan", vraagt de vriend.
"Nou, heb jij thuis een aquarium?" vraagt de Belg.
"Nou nee", zegt de vriend.
Waarop de Belg antwoordt:
"Nou, dan ben je dus homo!"

Average: 8.5 (2 votes)
Categorie

Een Belg op de snelweg

Een Belg rijdt met zijn fiets op de snelweg en wordt aangehouden door een motoragent. Zegt de agent “awel, wede gij niet waar het fietspad is?” Zegt de Belg: “Jawel, U gaat rechtdoor en dan eerste afslag naar rechts, maar ik geloof niet dat gij daar met uw motorfiets mag rijden!”

Average: 8.3 (3 votes)
Categorie

Echte Antwerpenaren

Een vogel, een vis en een krokodil zaten in de Antwerpse zoo te praten. Zegt de vogel: "Ik kan goe vliege men vrouw kan goe vliege en men kinnekes kunne goe vliege... As we kunne zen we hier weg nor Afrika!"

Zegt de vis: "Ik kan goe zwemme, men vrouw kan goe zwemme, men kindere kunne goe zwemme... As we de kans hemme zen we hier weg nor de Middellandse Zee!"

Zegt de krokodil: "Ik hem een groot bakkes, men vrouw heeft een groot bakkes, men kinekes hemme een groot bakkes... Ik denk da we hier in aantwaarpe blaave!

Average: 8 (1 vote)
Tags

100 stukken fruit

Een Nederlander en een Belg spoelen samen aan op een kannibalen eiland en worden direct gevangen genomen door de stam kannibalen.

Net voordat de Belg en de Nederlander worden opgegeten komt de voodoo kannibaal aanlopen en zegt: “Onze goden willen jullie een kans geven om te blijven leven. Ga in de jungle op zoek naar 100 fruitstukken en stopt ze allemaal in de kont. Wanneer je dat kan zonder ook maar één keer te lachen ben je een vrij man!”

De Nederlander en de Belg worden vrijgelaten en rennen snel de jungle in opzoek naar 100 fruitstukken. De Nederlander komt als eerste terug met 100 bessen en begin deze direct in zijn kont te stoppen. Bij de 100ste bes begint de Nederlander ineens keihard te lachen en dus heeft hij gefaald. Voordat de kannibalen hem in de kookpan gooien vraagt de leider: “Hoe kon je nou falen? Je was zo ver en dan ga je ineens keihard zitten lachen.”

Waarop de Nederlander nog steeds een beetje lachend zegt: “Ik wilde net die laatste bes erin stoppen, toen die stomme Belg aan kwam lopen met 100 kokosnoten!”

Average: 8 (1 vote)
Categorie

Ongeval met de auto

Een Belg en een Nederlander klappen frontaal met de auto's tegen elkaar. Ze gaan beide naar de vluchtstrook en bellen de politie. De Nederlander zegt tegen de Belg “Je bent vast erg geschrokken. Wil je misschien een slokje whisky? Daar knap je weer snel van op!” De Belg zegt: “Bedankt, dat heb ik wel even nodig” en neemt een flinke slok van de whisky. “Wil jijzelf geen slokje?” vraagt de Belg.

Waarop de Nederlander antwoordt: “Straks, ik wacht eerste tot de alcohol controle is geweest”

Average: 8 (1 vote)
Categorie
Tags

Sjefke op school

Sjefke is een Belg die sinds kort samen met zijn ouders in Nederland woont. Sjefke gaat vandaag voor de eerste keer in Nederland naar school. Hij is zenuwachtig en een beetje bang dat hij niet zo slim is als alle andere kinderen. Zijn moeder stelt hem gerust en zegt “Sjefke, gij als Belg ligt een streepje voor op die Hollanders”

Op de eerste schooldag van Sjefke vraagt de juffrouw wie het hele alfabet kan opzeggen. Sjefke steekt trotst zijn vinger op en doet het hele alfabet zonder ook maar één fout. Als hij die middag thuis komt zegt zijn moeder “Awel, zie je nou wel Sjefke, dat komt omdat gij een Belg zijt”

De volgende schooldag gaat Sjefke weer naar school. Deze keer vraagt de juffrouw wie tot 10 kan tellen. Sjefke steekt weer vol trots zijn vinger op en tel zonder fouten tot tien. Die avond zegt zijn moeder “Zie je nou wel, dat komt omdat gij een Belg zijt”

De volgende schooldag is er gymles. Na de gymles loopt Sjefke samen met de andere jongens de douche in en komt erachter dat zijn snikkel veel groter is dan die van de andere jongens. Dezelfde dag vraagt Sjefke aan zijn moeder “Awel, dat komt zeker omdat ik een Belg zijt?”

Moeders antwoordt: “Nee Sjefke, dat komt omdat gij 19 zijt en de andere nog maar 7!”

Average: 9 (4 votes)
Categorie

Moeite met plassen

Een Nederlander, een Belg en een Duitser staan naast elkaar bij een pisbak. De Nederlander heeft een krachtige straal naar rechts. De Duitser plast met twee stralen en de Nederlander vraagt hoe dat komt. "Een oorlogswond," verklaart de Duitser. 
Dan kijken ze beiden naar de Belg, die wel met 100 stralen plast. "Ook een oorlogswond?" vraagt de Nederlander.
"Nee hoor", antwoordt de Belg, "maar ik krijg die rotrits niet open."

Average: 8 (3 votes)
Categorie