Religie moppen

Een aantal leuke moppen over religie en het geloof. Met natuurlijk een uitgebreide selectie van grappen over priesters en nonnetjes en Sint Pieter en de hemel (en hoe er te geraken).

Uitvaartverzekering

De paster en zijn meise

Den Bisschop van Gent es op bezoek bij de paster van Poepeloerekapelle. Zegt den bisschop: "‘k Hè g’huurd dadde mee uw meisse sloapt... "

Zegt de paster: " Ah, joa-ik, al joare, moar den hond sloapt tusschen ons, dus ter gebeur niets”.

Vroagt den bisschop: " Wa doede toens oas ge goestinge krijgt ? "  

De paster  antwoord "Toens stoa kik op en luup’ een 10-tal toerkes rond de kirke en toens es de goesten over. "   

Vroagt den bisschop: "En bij uw meisse? "
"’t Zelfste" antwoordt de paster "Toens stoat z’ op en luupt uuk een 10-tal toerkes rond de kirke."

Vroagt den bisschop: "En oas g’ alle twieë op ‘t zelfste moment goestie krijgt?"  

“Ah,“ zegt de paster, "Toens luupt den hond rond de kirke..." 

bron: lollekes www.sosseteit.gent

Gemiddeld: 8.4 (12 stemmen)

Boeren gebarentaal

Het dorp heeft ne nieuwen onderpastoor en de pastoor zegt: "Ja, om de parochianen te leren kennen, moet ge nu huisbezoeken gaan doen. En stopt maar bij die boerderij met dat doofstom koppel."

Zo gezegd, zo gedaan en de onderpastoor gaat op weg. Hij doet heel het dorp en tegen de avond, het is ondertussen beginnen te regenen, komt hij inderdaad bij de boerderij aan. Hij klopt aan en de boer doet open. Hij komt binnen en ziet de boerin naakt staan met een wekker op hare kop en haar linkerborst in haar hand. De boer is ook naakt en draagt een paraplu en heeft z'n glockenspiel in z'n hand." De onderpastoor snapt er niks van en loopt naar buiten.

's Anderendaags gaat hij verslag uitbrengen. De pastoor: "en, zijt ge ook op die boerderij geweest?" "Ja, maar da was toch wel een geval apart ze," zegt de onderpastoor en hij legt de gebaren uit. "Ha," zegt de pastoor, "die boerin zei: "het is tijd om te gaan melken" waarop de boer zegt: "Kust m'n kloten, het regent!"

Gemiddeld: 7.6 (5 stemmen)
Categorie

Een gelovige donut

Een donut loopt een kerk binnen, benadert de priester en legt uit: ‘Neem me niet kwalijk, Vader, het is niet mijn bedoeling om u lastig te vallen, maar ik ben erg geïnteresseerd om me bij de geestelijkheid aan te sluiten. Ik hoopte dat je me wat tips kon geven.'

De priester, nadat hij even de tijd heeft genomen om te accepteren dat hij met een gebakje spreekt, glimlacht als antwoord.

“Dat is werkelijk een nobele roeping”, zegt hij. “Meestal beginnen individuen die priester willen worden door actief te worden in hun parochie en vervolgens naar een seminarie te gaan. Terwijl zij daar aanwezig zijn, doen zogenaamde geestelijken hun uiterste best om in elk opzicht uit te blinken, waarbij zij hun geloofsovertuigingen opnieuw bevestigen en zich wijden aan het pad van gerechtigheid. Als de tijd daar is, zal een bepaalde ingewijde tot diaken worden gewijd, waardoor hij of zij doorgang kan vinden naar het priesterschap.”

“Dat klinkt als een heel ingewikkeld proces”, bekent de donut. ‘Ik weet niet zeker of ik er tijd voor heb.’

“Als je het niet erg vindt dat ik het vraag...” antwoordt de priester. ‘Waarom dacht je dat je je bij de geestelijkheid wilde aansluiten als je niet bereid bent je aan het proces te binden? Waarom wil je überhaupt priester worden?”

“Nou...” antwoordt de donut. ‘Kijk, ik heb echt een gat hier vanbinnen...’

Gemiddeld: 7 (4 stemmen)
Tags

Help, een leeuw!

Twee jongens lopen door een wildpark en ze komen een leeuw tegen die al dagen niet heeft gegeten. De leeuw begint de twee mannen te achtervolgen. Ze rennen zo snel als ze kunnen en de ene man begint moe te worden en besluit een gebed uit te spreken: "Maak alstublieft van deze leeuw een christen, Heer." Hij kijkt of de leeuw nog steeds achtervolgt en hij ziet de leeuw op zijn knieën. 

Blij dat zijn gebed verhoord is, draait hij zich om en gaat richting de leeuw. Terwijl hij dichter bij de leeuw komt, hoort hij hem een gebed uitspreken: "Dank u, Heer, voor het voedsel dat ik ga ontvangen."

Gemiddeld: 5 (2 stemmen)

Een minuutje

Een man praat met God. "God, hoe lang is een miljoen jaar?" 

God antwoordt: "Voor mij duurt het ongeveer een minuut." 

"God, hoeveel is een miljoen euro?" 

"Voor mij is dat maar een cent."

"God, mag ik een cent?"

"Wacht een minuutje."

Gemiddeld: 8 (3 stemmen)
Categorie
Tags

Trouwen in de hemel

Een jong katholiek stel raakt op weg om te trouwen betrokken bij een dodelijk auto-ongeluk. Het stel zat buiten de Hemelse Poort te wachten tot St. Pieter hen naar de hemel zou brengen. Terwijl ze wachtten, begonnen ze zich af te vragen: zouden ze ooit in de hemel kunnen trouwen? 

Toen St. Pieter verscheen, vroegen ze het hem. 

St. Pieter zei: "Ik weet het niet. Dit is de eerste keer dat iemand het vraagt. Laat me het gaan uitzoeken'", en hij vertrok. Het paar zat en wachtte en wachtte. Twee maanden gingen voorbij en het paar wachtte nog steeds. Tijdens het wachten begonnen ze zich af te vragen wat er zou gebeuren als het niet zou lukken; kun je in de hemel scheiden? 

Na weer een maand kwam St. Pieter eindelijk terug, een beetje verfomfaaid. 'Ja', zei hij tegen het paar, 'je kunt trouwen in de hemel.' 

"Geweldig!" zei het paar, "Maar we vroegen ons gewoon af, wat als het niet lukt? Kunnen we ook in de hemel scheiden?" 

St. Pieter, met een rood gezicht van woede, sloeg met zijn klembord op de grond. "Wat is er mis?" vroeg het bange paar. 

"OH, KOM OP!" riep St. Pieter, "Het kostte me drie maanden om hier een priester te vinden! Heb je enig idee hoe lang het duurt voordat ik een advocaat vind?"

Gemiddeld: 9 (1 stem)
Categorie

Zondagsschool

Josey was niet de beste leerling op de zondagsschool. Ze viel vaak in slaap en op een dag terwijl ze sliep, stelde de juf haar een vraag. 

"Wie is de schepper van het universum?" Joe zat naast Josey en besloot haar met een speld te porren om haar wakker te maken. Josey sprong op en schreeuwde: "God almachtig!" De leraar feliciteerde haar. 

Even later stelde de lerares haar nog een vraag: "Vertel me eens wie onze heer en redder is?" Joe porde Josey opnieuw en ze schreeuwde het uit: "Jezus Christus!" De leraar feliciteerde haar nogmaals. 

Later vroeg de leraar: "Wat zei Eva tegen Adam na hun 26e kind?" Joe porde Josey opnieuw en ze schreeuwde: "Als je dat ding nog een keer in me steekt, breek ik het doormidden en steek ik het in je reet!"

Gemiddeld: 8 (1 stem)
Categorie
Tags

Een nerd sterft en gaat naar de hemel

Nadat hij daar een paar dagen heeft doorgebracht, realiseert hij zich dat er veel mensen zijn met wie hij wil praten en dat hij veel vragen wil stellen. Hij loopt naar een engel toe en vraagt: "Waarom hebben we hier eigenlijk geen iPads? Het zou heel fijn zijn om een iPad te hebben; op die manier kan ik een notitie maken over iets dat ik iemand nog wil vragen, en wanneer ik ze dan ontmoet, kan ik dat eerst weer opzoeken."

De engel zegt: "Mijn broeder, in de hemel hebben we geen iPads nodig om dingen voor ons te onthouden, want hier heeft iedereen een perfect geheugen."

De nerd antwoordt: "Maar ik heb geruchten gehoord dat ze in de hel we iPads hebben. Waarom zouden ze die daar beneden hebben als wij die hier boven niet hebben?"

De engel zegt simpelweg: "Hier is een telescoop. Kijk zelf maar."

Dus de nerd kijkt door de telescoop. "Huh," roept hij uit. "Ze zoeken daar precies allemaal een oplader!

Gemiddeld: 9 (1 stem)
Tags

Motor mee naar de hemel

Een man die verzot is op motorrijden, overlijdt bij een ongeluk. Hij komt bij de hemelpoort en Petrus vraagt hem wat hij het allerliefst mee zou willen nemen de hemel in. De man hoeft niet lang na te denken en kiest ervoor zijn motor mee te nemen.

'Dat is goed zegt Petrus. 'Je mag alleen niet harder dan vijftig rijden in de hemel.' De motorrijder gaat er mee akkoord.

Op een dag toert hij wat volgens de afgesproken snelheid door de hemel, als er plotseling een motor aankomt rijden die wel honderdvijftig km/u rijdt.

De man rijdt verontwaardigd door naar Petrus en vraagt: 'Dat is ook mooi, je hebt duidelijk tegen mij gezegd dat niemand harder rijdt dan vijftig km/u in de hemel en nou wordt ik net ingehaald door iemand die wel honderdvijftig reed. Hoe kan dat nou?'

'Ach,' antwoordt Petrus. 'Je hebt gelijk. Maar ja, dat was het zoontje van de baas.'

Gemiddeld: 9 (1 stem)
Categorie

2 staalarbeiders in de hel

Op een dag komen er 2 staalarbeiders aan de hemelpoort aan. Ze kloppen aan, en St. Petrus komt opendoen. Hij kijkt in zijn gulden boek, maar zij staan er niet in.
"Het spijt me, jongens, jullie hebben teveel stakingen op aarde georganiseerd. Jullie kunnen de hemel niet binnen." en hij stuurt hen naar de hel.
Twee dagen later krijgt St. Petrus bezoek van de duivel. "Zeg Petrus, kom die twee staalarbeiders maar rap halen! Ze hebben al 2 ovens stilgelegd!"

Gemiddeld: 7 (1 stem)
Categorie